Etusivu_iso_kuvallinen_nosto

Ruovikon niitto on vain laastari - uusi käsikirja antaa ohjeita, miten vesistöjä kannattaa kunnostaa Natura-alueilla (syke.fi)

Tietyt vedessä elävät kovakuoriaiset ovat suojeltuja, ja siten huomioitava vesistökunnostusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Kuvassa suursukeltaja. © Riku Lumiaro

Tiedote 30.9.2022 Suomen ympäristökeskus SYKE ja Metsähallituksen Luontopalvelut
Suomen ympäristökeskuksen ja Metsähallituksen uusi käsikirja tarjoaa toimintamallin siitä, miten vesistöjä kannattaa kunnostaa Natura-alueilla, eli millaisilla ratkaisuilla rehevöitymistä voi estää ja mitä luontoarvoja pitää samalla huomioida. Toimintamallin ja sen ohjeiden tavoitteena on tukea kustannustehokasta suojelutyötä esimerkiksi ELY-keskuksissa, järjestöissä, konsulttitoimistoissa, kunnissa ja alueellisissa vesiensuojeluyhdistyksissä.

Usein kysyttyä ympäristöstä -palvelu avattu - ensivaiheessa tietoa rauhoitetuista lajeista (ely-keskus.fi)

Valkoposkihanhia pellolla.
© Ilkka Elo

Uutinen 26.9.2022 Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)
Tervetuloa tutustumaan Usein kysyttyä ympäristöstä -palveluun! Avausvaiheessa tietoa löytyy kysymys-vastaus-muodossa rauhoitetuista lajeista seuraaviin teemoihin liittyen: lajien hallussapito ja myynti, lajien esiintymispaikkojen huomioiminen, rauhoittamismääräykset, haitat ja niiden ehkäisy sekä poikkeusluvat. Palvelusta vastaa valtakunnallinen ELY-keskusten Ympäristöasioiden asiakaspalvelukeskus.

Julkaistu 30.9.2022 klo 9.58, päivitetty 30.9.2022 klo 9.57

Aihealue: